Божидара: Лондон дава възможности за образование и развитие

Bozhidara


Коя е Божидара?

Аз съм на 26 години от град Сливен и в момента уча графичен дизайн в Лондон.

Какво те доведе в Лондон?

След като завърших бакалавър в България преди 3 години се чувствах мотивирана  да проверя как се живее на друго място. Мислех си за Великобритания, защото харесвам влажен климат и зеленина. Първо получих предложение за работа в Уелс  след което се преместих в Лондон, защото градът дава чудесни възможности за образование и развитие, а това беше мой основен приоритет.

Кое е любимото ти място в Лондон?

Много съм привлечена от парковете в  Лондон, защото ме карат да се чувствам като част от дивата природа, въпреки че съм в мегаполис. Силно впечатлена останах, когато за първи път се разхождах в St. James’s Park, защото всички диви животни са опитомени и човек се чувства като част от една жива картина, разхождайки се сред тях и наблюдавайки навиците им и поведението им отблизо.
Много харесвам архитектурата в Лондон. Мои любими сгради са Westminster Palace, St Pancras International Renaissance Hotel. Мога да ги наблюдавам с часове.
Любовта ми към изкуството и дизайна ме кара да посещавам галерии и музеи.
Най – силно впечатление ми направи Victoria and Albert museum, заради уникалната сграда, в която се помещава музеят, както и богатите колекции от произведения на изкуството от различни държави и периоди, с които разполага.
Харесвам Camden Town, защото има особена атмосфера, а също поради факта, че хора с артистични дарби, предлагат своите уникални изделия под формата на дрехи, бижута и произведения на изкуството.

Кое място в Лондон ти напомня най-много за дома в България?

Един от любимите ми квартали на Лондон е Richmond. Всеки път, когато минавам по моста над Темза там, се сещам за Търново, който е любимият ми град в България.

Каква е професионалната ти мечта?

Изпитвам удоволствие, когато работя по проекти в областта на графичния дизайн и бих искала да превърна това в мое основно занимание.
Обичам да рисувам с акварелни бои, но това предпочитам да оставя като хоби.

Как смяташ да я осъществиш?

Аз винаги съм вярвала в предимствата на образованието. Идвайки във Великобритания завършването на университет за мен беше задължителна стъпка към развитие. Радвам се, че от тази година това мое желание се осъществи и започнах да уча тази специалност в един от колежите с най – големи традиции в областта на визуалните изкуства. Смятам че това ще ми даде добри възможности за развитие.

Кой е любимият ти проект досега?

Всички са ми любими но си спомням два конкурса, които спечелих с дизайн на лого.
Другият проект е с илюстрации, които създадох за благотворителна фондация, която подкрепя недоносени деца и техните семейства.
Аз съм в началото на моя професионален път и чувствам, че ми предстоят все повече проекти, с които да се гордея за в бъдеще.

Може да разгледате творбите на Божидара тук.

 

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *