Брикстън – един квартал в Южен Лондон

Brixton (3)

Население на Лондон наброява 8.6 милиона. 4 милиона са белите британци. Чернокожите са около 1 милион, от тях около 400 хиляди са чернокожите британци от карибски произход.

Чернокожите лондончани от карибски произход са наследници на преселници, предимно от Ямайка, които са се установили в Лондон след края на Втората световна война.

Brixton

По онова време Англия се е нуждаела от персонал в болниците, шофьори и ж.п. работници. Повечето карибци населяват квартал Brixton. Днес този мултиетнически квартал продължава да има карибски характер. По улиците може да чуете реге, да видите мъже с растафари прически и шарени шапки, както и да помиришете и пробвате ямайско къри с козе месо.

Brixton (20)

 


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *