Първите червени пощенски кутии се появяват при кралица Виктория

Уличните пощенски кутии в Обединеното кралство се появили в следствие на пощенската реформа от 1840 г. Първите пощенски кутии били въведени през 1852 г.

Всяка улична пощенска кутия във Великобритания носи герба на монарха, при чието управление е поставена.

През 1837 г. сър Роланд Хил получил двугодишен договор за въвеждане на реформи в The British postal system. Целта на реформата била пощенските услуги да станат общодостъпни. Едно от предложенията на сър Роланд Хил към правителството било за въвеждане на пощенски плик във формата на сгънат лист.

Друга идея на сър Роланд Хил била за въвеждане на предварително плащане на пощенската услуга. Дотогава за пощенските услуги се плащало при получаване на писмото, защото таксата се начислявала на лист и на изминато разстояние. Така се появила самозалепващата се марка, наречена The Penny Black. Ползването на марки увеличило в пъти обема на пощенските услуги през следващите десет години.

Shoreham (16)-001

Стара пощенска станция в Shoreham, Kent, от времето на King George V (1910-1936)

IMG_3412

Пощенска кутия в Dulwich от времето на Queen Victoria (1837–1901)

post box

Пощенски кутии в The City of London от времето на Queen Victoria (1837–1901)

Shoreham (36)-001

Пощенска кутия в Shoreham, Kent, от времето на Queen Elizabeth II

На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *