Диана: Лондон ми се стори като сцена от сериала Вавилон 5

Diana

“Когато за първи път пристигнах в Лондон, самолетът кацна по обяд на Heathrow. Директно отидохме в квартал Golders Green. Беше ми много странно. Навсякъде имаше огромни къщи и ортодоксални евреи с шапки. Стори ми се като сцена от сериала Вавилон 5, в него имаше най-различни извънземни и тук така ми се стори. Имаше хора от най-различни националности, облечени по различен начин и изглеждащи по различен начин. Космополитен град.

Първата ми разходка беше в Hampstead Heath. В малкия зоопарк там за първи път видях розово фламинго. Паркът ми се стори разкошен. На 20 минути от квартирата.

В средата на август в Лондон беше 20 градуса, а аз дойдох от 40 градуса в България. Стори ми се изключително студено, но хората си вървяха спокойно.

Пристигането в Лондон беше голямо приключение за мен, бях много очарована и вдъхновена.

Помня, че вечерта решихме да се разходим из нощен Лондон. Слязохме на Leicester Square и седнахме в италиански ресторант, където пихме червено вино. Толкова много хора на едно място не бях виждала в живота си. Това не мога да го забравя. Чувствах се като прашинка в Космоса. Не се плашех.

Разбрах, че в милионен град човек може да се чувства самотен и незабелязан, но и много щастлив и добре, че никой не го съди за нищо.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *