Емблемите на Лондонското сити

 

Гербът на Лондонското сити

Лондонското сити има свой герб, който може да видите на някои от сградите и мостовете на Ситито.

На герба са изобразени щит и рицарски шлем. Върху щита и над рицарския шлем има кръстове. От двете страни на щита стоят два дракона. Крило на дракон се вижда и върху шлема на рицаря, върху драконовите криле също са изобразени кръстове.

В горната лява част на щита е сабята, с която е обезглавен Свети Павел, покровителят на Лондон.

Гербът включва също мотото на Лондонското сити, което е изписано на латински и в превод гласи: “Господи, води ни!”

Любопитно е, че гербът съчетава елементи от кръста на Свети Георги, светецът покровител на Англия.

Със Свети Георги могат да бъдат обяснени и драконите на емблемата на Лондонското сити. Според легендата, Свети Георги се бие с дракони. Именно заради храбростта на рицаря християнин, който побеждава драконите, англичаните през Средновековието избират свети Георги за свой светец покровител.

Знамето на Лондонското сити

Знамето на Лондонското сити е заимствано от знамето на Англия. И двете включват червения кръст на Свети Георги върху бял фон и червената сабя, с която е обезглавен свети Павел – покровителят на Лондон.

На Тауър бридж се виждат едновременно гербът и знамето на Лондонското сити


В събота, 11 ноември, ще участваме в процесията по встъпване в длъжност на новия кмет на Лондонското сити. Заповядайте. Подробностите са в поканата.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *