Goodwin’s Court – рибарската алея от 1627 г.

Лондон предоставя много удоволствия не само на туристите, но и на градските пътешественици – тези, които обичат да откриват своите градове.

Показваме ви Goodwin’s Court, малка алея до St Martin’s Lane – театралното сърце на Лондон, която повечето хора не забелязват.

След като случайно открихме старите сгради с изтъркани стъпала и газови лампи, потърсихме информация за алеята.

Повечето прозорци са извити и са характерни за 18 век. Така са изглеждали по това време много витрини на магазини. Разбрахме, че старото име на алеята е Fishers’ Alley (Алея на рибарите). Вероятно витрините са били на рибарски магазини.

Оказа се, че алеята Goodwin’s Court е от 1627 г. Значи човек на това място може да се почувства като пътешественик в историята.

Газовите лампи продължават да работят.

 

 

В събота, 11 ноември, ще участваме в процесията по встъпване в длъжност на новия кмет на Лондонското сити. Заповядайте. Подробностите са в поканата.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *