Градските ферми на Лондон

В Лондон има няколко градски ферми. Това са паркове, в които родителите могат да покажат на децата си крава, овца, коза, прасе, магаре, зайци, пуйка, патка или лама, а децата да участват в тяхното хранене и отглеждане.

Градските ферми имат обори, сено и всички неща, които сте виждали в едно българско село. Голямата разлика е, че те са в града.

Една от най-големите градски ферми е на Isle of Dogs и където се намира големият финансов център Canary Wharf. Там животните по цял ден пасат или преживят на фона на небостъргачите.

Farm life next to the City

В Hackney City Farm пък децата могат да пипнат, помиришат и пояздят магарета и коне.

Hackney City Farm

Най-любимото занимание на децата е да галят животните. Вероятно заради ласките животните в градските ферми изглеждат щастливи.

Да не забравим да споменем също, че в градските ферми има и кошери. Отглеждането на пчели в Лондон става популярно занимание на възрастни с подходящи покриви и градини. В градските ферми начинаещите пчелари посещават курсове.

 


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.

Снимки: Stuart, Haris Krikelis, Matt Brown under Creative Commons Licence.

 

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *