Hampstead в периода между двете световни войни

IMG_8850

В периода между двете световни войни Лондон се разраства. Нови къщи се появяват в предградията. Възможността за развитие поставя въпроси за бъдещето на архитектурата. Едни архитекти дават смели модерни решения, други – продължават да подкрепят традиционната британска архитектура. В Hampstead, който се развива в периода между двете световни войни, откриваме образци и на двете архитектурни тенденции.
IMG_8855

Това са вили, построени в периода между двете световни войни в Hampstead, чиито архитекти продължават английските традиции и доразвиват предвоенния стил, наречен arts and crafts movement.

1200px-Isokon_Building_Hampstead_2005

Това е Isokon building на Lawn Road в Hampstead, която е пример за модерна архитектура от периода между двете световни войни. Сградата включва 34 апартамента, в които са живели известни интелектуалци. Писателката Агата Кристи е една от тях.

В неделя, 4 декември, организираме посещение на Kenwood House в Хампстед Хийт. Заповядайте!


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *