Как да организирате сватбата си в Уестминстърското абатство?


Уестминстърското абатство е мястото, където членовете на кралското семейство сключват своите бракове. Представяме си, че този факт би бил чудесен повод всеки с пари или произход да иска да сключи брак точно в Уестминстърското абатство.

Ще разберете дали можете да имате сватба в Уестминстърското абатство като научите неговата история.

По традиция от повече от 1000 години само

  • членовете на кралското семейство;
  • членовете на ордена на Бат (the Order of the Bath): рицарски орден, даван на военни и цивилни служители за забележителни заслуги;
  • и всеки който живее в Абатския комплекс (the Abbey’s precinct): това са малко на брой хора,

сключват брак в Уестминстърското абатство.

Ако вие или родителите ви не са в горните групи имате възможност да сключите брак в църквата Света Маргарет (St Margaret’s Church), която е в съседство на Уестминстърското абатство. Така са направили, например, Самуел Пийпс, автор на дневник, от който научаваме за живота на Лондон през 17 век и Уинстън Чърчил, министър-председател. Ама ще трябва да почакате за ред, защото желаещите за сватба в църквата Света Маргарет са много.

Но не се разочаровайте – има толкова романтични места в Лондон подходящи за сватби. А освен това ние често виждаме хора от цял свят, които идват на сватбено пътешествие в Лондон, за да си направят снимки пред забележителностите на града със сватбените рокли. Така де, сватбените рокли трябва да се носят не само на сватбата. Ето ви една идея. Даваме ви я от сърце.

Снимка: Herry Lawford


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук – натиснете тук – или в Туитър – натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *