Какво знаете за британските музикални награди

Brit Awards и Mercury Prize са двете най-популярни музикални награди във Великобритания. И двете са на звукозаписната индустрия. Първата награда се дава първоначално за поп музика – в категориите за албум и сингъл, а после и за класическа музика.

Mercury Prize се връчва в различни жанрове. Mercury Prize се дава в края на годината – ноември, на церемония в O2 Arena.

Brit Awards се връчва от 1977 г., а Mercury Prize – от 1992 г.

Последният носител на Brit Awards е Ed Sheeran за албума си “X” (2015 г.) Последният носител на Mercury Prize е Benjamin Clementine за албума си At Least for Now (ноември 2015 г.).

На 24 февруари 2016 г. ще се раздадат Brit Awards в O2 Arena. В шоуто тази вечер са поканени да участват Адел, Колдплей, Джъстин Бийбър и други. Ани Ленъкс ще говори за Дейвид Боуи.

Всички номинирани може да намерите на сайта на Brit Awards.

Адел е с най-много номинации за британските музикални награди – за изпълнителка, албум, сингъл и видео за песента от новия й албум – Hello.

 


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *