Кметството на Лондон

IMG_2499-001

Някои оприличават London City Hall (лондонското кметство) с автомобилен фар, други с пепелник, трети с маска за фехтовка. Много лудата форма на сградата, изградена на брега на Темза по проект на Lord Foster, включва заседателна зала, офиси на служителите и кметски кабинет, който се намира на 11 етаж. От последния етаж, който архитектите са нарекли London’s Living Room (всекидневната на Лондон), се открива гледка от птичи поглед над любимия града, подобна на тази от London Eye – третото по големина виенско колело в света.

City Hall е част от архитектурния комплекс More London около него. Комплексът, също дело на архитектурното студио Foster & Partners, включва също амфитеатърът The Scoop, както и високите бизнес сгради, в които са офисите на международни компании като Ernst & Young и PriceWaterhouseCoopers, които предлагат финансови и данъчни услуги.

IMG_2504
Тясната уличка More London Riverside води от The Scoop и City Hall към The Shard – най-високият небостъргач в Европейския съюз.

IMG_2508

Модерният More London, завършен през 2006 г., гледа към The City of London, най-старата част на града.  Дели ги само мълчаливата и мъдра Темза, на която Лондон дължи съществуването си.

IMG_2505


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *