Коледните венци на Челси

Chelsea (105)

Венецът в древността е отличавал победителите, бил е носен като корона от владетелите, а в християнството се е превърнал в символ на короната от тръни, поставена на главата на Исус Христос по пътя му към Голгота. Венецът напомняне за жертвата на Сина Божи за спасението на човечеството.

Кръглата форма на коледния венец е символ на вярата, която няма начало и край, така както Господ е вечен и е безкрайна добротата Му.

Коледният венец (Christmas wreath) е направен от вечнозелени растения и символизира сила, тъй като тези растения оцеляват дори при най-тежки зими.

По време на разходката ни в Челси заснехме няколко коледни венци, за да ги споделим с читателите на Разходки из Лондон.

Chelsea (132)

Най-напред венците по улица Cheyne Walk. На тази улица в миналото е живял художникът Търнър, политикът Дизраели, предприемачът Сейнсбъри (чието име носи голямата верига магазини), Мик Джагър от Роулинг Стоунс, Дейвид Боуи и още много известни личности.

Chelsea (109)
В историческата част на Челси направихме цяла колекция от снимки на коледни венци.

Chelsea (127)
Венците не си приличаха, но всички бяха много красиви.

Chelsea (129)

Някои венци изглеждат истински, а други – изкуствени. Но всичките са хубави, нали?

Chelsea (133)
Тук намерихме елен и сърна, направени от дърво.

Chelsea (143)
Хубостта на естествените зелени клонки.

Chelsea (149)
На мястото на тази къща преди почти 5 века се е намирало имението Chelsea Manor, построено от крал Хенри VIII, в което е отраснала бъдещата кралица Елизабет I.

Chelsea (150)


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук – натиснете тук – или в Туитър – натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Какво мислите за този постинг?
  • Любопитно (3)
  • Харесва ми (3)
  • Ще го споделя (2)
  • Забавно (2)
  • Полезно (1)
  • Вдъхновяващо (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *