Лондонска българска асоциация

miladinovi

 

Приятели,

Днес е ден на народните будители. В миналото така са наричали хора като Паисий, Любен Каравелов, братя Миладинови, които са популяризирали познаването на националната история и език, както и родната култура.

Избрахме днешния ден, за да обявим създаването на българска асоциация, която ще популяризира познаването на българите в Лондон.

Ето нашите цели:

Българите в Лондон са все още невидими и непознати на лондончани. Нашата асоциация ще помага за популяризирането сред лондончани на прояви на българи и български групи, като разказва за тях в британската преса и като организира срещи между българите и известни лондончани и организации в Лондон. Представете си британски медии, в които се чува гласът на български студенти, предприемачи и мигранти.

Животът на ново място създава стрес, а българите нямат помощ за адаптирането си в Лондон. Затова нашата асоциация ще организира срещи на българите в Лондон с хора с подходящ опит за тяхната адаптация и ще ги запознава с Лондон и живота в него. Представете си конференция за живота на българите в Лондон или срещи с британски бизнесмени и политици, или с Борис Джонсън, кмета на Лондон.

Ние се вълнуваме от историята на българската миграция във Великобритания. Затова искаме да проучим и съхраним мигрантския опит на всеки българин, който живее във Великобритания. След време историята на българската миграция ще ни е нужна на нас, нашите деца, Великобритания и България. Представете си изложби в британски музеи, посветени на българската миграция, или книги и филми с истории на българските мигранти.

Ние ще популяризираме българите в Лондон и Великобритания. Това е нашата будителска мисия от 21 век.

Проектът Разходки из Лондон ще продължи, но мислете за нас като асоциация. Заедно с нас са нашите приятели от Лондон и Оксфорд, с които се запознахме през изминалата година благодарение на Разходки из Лондон.

Включете се в Лондонската българска асоциация. Заедно ще направим българите в Лондон познати на лондончани. Ще успеем. Ще бъде незабравимо.

Очаквайте новини.


За контакти с нас:

email: bulgariansinlondon@gmail.com

tel: 07588727385


На снимката са братя Миладинови. Те ни вдъхновят с това, че обикалят села и домове, за да събират, съхраняват и оставят за поколенията песните на своя народ. Ние искаме като тях да действаме във Великобритания.

One thought

  1. Страхотна идея! Да си съпричастен с будителите е едно, съвсем друго е да си будител по адекватен за съвремието си начин – малко хора съумяват да го направят. А това, с което сте се захванали, изглежда като път тъкмо в тази посока. Желая успех и попътен вятър!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *