Французите в Лондон

French_Embassy_Residence_London_01917

Франция е на пето място в Европа по брой на граждани, желаещи да работят в чужбина, като за французите Великобритания е най-желана дестинация за миграция. Това показа изследване, проведено през миналата година.

По неофициални данни в Лондон живеят около 250 000 французи.

Французите предпочитат Лондон, защото градът предоставя много възможности за работа и живот, данъците са по-малко, чужденците са приети добре, без значение от расата. Това показа изследване на Евронюз.

Според агенцията за недвижими имоти Hamptons през последните 10 години търсенето на жилища в Лондон от французи е нараснало с 75%. Най-много от тях живеят в района на Kensington and Chеlsea, където представляват около 4% от населението.

Вероятно много французи са привлечени от Лондон и поради факта, че в града има много френски бизнеси и услуги. Френски училища има в кварталите Kensington, Clapham, Camden, Ealing, Fulham и Tower Hamlets.

Известни са френските фестивали в Лондон:

Освен това Френският институт има свое постоянно кино Cinéma Lumière с френски филми.

Лондон има клуб на френските комици Excuse my French, френско радио French Radio London и френски сайтове French Ici Londres, Be a Londoner, и France in London. Разбира се, не трябва да забравяме френските ресторанти.


На 16 юли, неделя, сме на разходка в кварталите Fitzrovia и Bloomsbury и ще посетим Wellcome Collection. Заповядайте! Ето обявата.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.

Снимки:Loco Steve, Krokodyl и Lewis Clarke and licensed for reuse under this Creative Commons Licence


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *