London Harness Horse Parade

От 1885 г. до днес в Лондон почитат с парад впрегатните животни – коне, понита и магарета.

Парадът – London Harness Horse Parade – се провежда в понеделника след Великден и цели да насърчи доброто отношение към тези животни, които в миналото са били много важни за живота на града.

В началото, парадът е бил в Батерси Парк, впоследствие, в Риджънтс Парк, а сега – в Ардингли, Западен Съсекс, на 100 км южно от Лондон.

Участниците представят различни каруци, каляски и файтони, както и впрягове. Има и състезания.

В Англия конете са на голяма почит, а яденето на конско месо се счита за табу.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.

Снимка: bluebus under Creative Commons Licence.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *