Лондонският музей на детските играчки

Улица Гуудж (Goodge Street) в лондонския квартал Фицровия (Fitzrovia) е известен с магазините си за електроника. Съседните улички обаче са тихи. Една от тях е Scala. На нея се намира един необикновен магазин.

Бенджамин Полoк (Benjamin Pollock) е бил известен създател на кукли в края на 19 и началото на 20 век. Неговите кукли са виждали децата в куклените театри.

В памет на Полок през 1956 г. на улица Скала отваря врати музей на играчките (Pollock’s Toy Museum). Музеят се простира в две стари къщи от 18 век. Стаите в него са малки и пълни с неща, които всяко дете, дори тези на 40, 50 или 60 години, ще хареса. В музея е пълно с исторически кукли, влакчета, конструктори, люлеещи се кончета и колички.

След като се насладите на викторианските куклени къщи може да видите как е изглеждала работилницата за кукли на Бенджамин Полок, която е възстановена в оригиналния й вид.

Pollock's Toy Museum 波洛克玩具博物館


На 16 юли, неделя, сме на разходка в кварталите Fitzrovia и Bloomsbury и ще посетим Pollock’s Toy Museum. Заповядайте! Ето обявата.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.

Снимка: Ann Lee under Creative Commons Licence.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *