Любопитни факти за Cadogan Hall

cadogan-hall-4

Ето няколко интересни факта за историческата сграда Cadogan Hall – Кадогън Хол (ударението е на средната гласна) е концерта зала в Челси/Белгревия. В нея се помещава Royal Philharmonic Orchestra – Кралският филхармоничен оркестър, един от първокласните оркестри в света.

Сградата е построена през 1907 г. като храм на църквата на сциентолозите (чиито членове са американски знаменитости като Том Круз).

Обаче деветдесет години по-късно сградата е купена от египетския богаташ Мохамед Файед, който по това време е собственик на Хародс. Файед е планирал да построи луксозен магазин в нея. Обаче не успява да получи нужното разрешение.

Днес сградата е превърната в концертна. В нея има 950 места. Собственик е Cadogan Estate, компанията на граф Кадогън, който е собственик на повечето земя в лондонския квартал Челси.

cadogan-hall-3

cadogan-hall-1


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *