Любо Делигинев и българите в Оксфорд

Разходки из Лондон ви среща с хората, които стоят зад важни на българската диаспора проекти: Любомир Делигинев организира български събития в Оксфорд.

Любо е от по-малко от две години във Великобритания. За тези, които нямат мигрантски опит, първите години в друга държава са най-стресиращи. Затова ние сме впечатлени, че Любо дава част от времето и енергията си за българите в Оксфорд.

Ето какво казва Любо:

Аз съм строителен инженер. Започнах да работя в северна Англия, но през юни 2015 г. работата ми ме отведе в Оксфорд. В Англия дойдох по финансови причини. Исках да имам добра заплата и да спестя пари, с които да направя нещо като се върна в България след време.

Харесвам Оксфорд – архитектура, либералните хора, приятелите… трудно ми да преценя кое е на първо място. Въпреки това ми липсва семейството в България, българските приятели, разходките в планините, топлото време, усещането да си сред свои хора по манталитет… много неща.

Когато дойдох в Оксфорд, нямах приятели българи. Нямаше и български събития. Реших, че щом няма, мога да започна да организирам събития и да създавам нови контакти и приятелства. Впоследствие, някои от новите приятели също се включиха в организацията.

Срещите на българите в Оксфорд са редовни. Най-често се събираме в пъбове. Така се запознах с много българи. На срещите ни идват хора не само от Оксфорд, но и от околността и дори от Лондон.

Харесва ми чувството за общност. Щастлив съм, че събитията, които организирам, свързват хората и впоследствие те стават добри приятели. Вълнуващо е да се запознавам с хора с различни съдби и мислене.

Информация за нашите събития може да намерите във Фейсбук. Опитваме се да споделяме поканите във всички възможни фейсбук групи на българската общност в града, както и в страницата Bulgarians in Oxford.

Всички са добре дошли.

Следващите събитие  на българите в Оксфорд са на: 

7 януари (събота), 20:00 часа, в ресторант Greece Greek Taverna на 84 Cowley Road

18 януари (сряда), 19:30 часа, в пъб The King’s Arms на 40 Holywell Street.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *