Милена: Г-жа Емилия Стефанова ме вдъхновяваше

Milena
“Имам най-ярък спомен за учителката ми по литература от Техникума по хранително-вкусова промишленост в Пловдив. Винаги съм харесвала българския език и литература, харесва ми да чета, да пиша. Мога да кажа, че и г-жа Емилия Стефанова ме харесваше. Г-жа Стефанова беше много специална. Говореше бавно и красиво, беше ми много интересно в нейните часове. Помня, че директорката на училището – г-жа Цанева, изглеждаше точно както си представях, че трябва да изглежда един директор. Достолепна, с осанка, с голям кок на главата. Мислех си, че като порасна искам и аз така да изглеждам. Тя вдъхваше респект и беше много уважавана.

На г-жа Стефанова много би й харесало да я заведа на мюзикъл или на театър в Лондон. Тя ме вдъхновяваше. Беше част от група учители, които бяха с модерно мислене,  държаха се приятелски с учениците, но изискваха от нас да учим и знаем.”


На нашия блог Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от блога ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


 

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *