Най-старата жилищна сграда в Лондон

img_8221


Най-старата сграда в Лондон, в която до днес живеят хора, е построена между 1597 – 1614 г. Тя се намира на Cloth Fair – улица в West Smithfield.

На Cloth Fair са се събирали търговците, които са продавали и купували тъкани по време на Вартоломеевия панаир (Bartholomew Fair), който се е провеждал всяка година на 24 август от 1133 г. до 1855 г.

Любопитното е, че сградата оцелява по време на Големия пожар (1666), германските бомбардировки и булдозерите.

Още в миналото къщата е била почитана като най-старата в Лондон. Затова известни личности, като Кралицата майка, Уинстън Чърчил и кметове на Лондонското сити са се разписали на прозорците на къщата.

В далечното минало на първия етаж на къщата е имало магазини, а семейството на собственика и слугите са живеели на горните етажи.

Преди време къщата е била обявена за продан за 5.5 милиона паунда.

Прочетете още за Разходката ни в квартала около най-старата къща, църква, болница и действащ пазар. 

 


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *