Необикновената Лейди Даяна

Принцеса Даяна, която загина преди 20 години, е най-сниманата жена в света. Интересът на медиите и хората към нея се дължи на поведението й, което се различава от приетото за нормално за кралското семейство. Примерите за това са много:

Даяна шофира сама колата си. През лятото може да бъде видяна да кара кабриолет по много оживената улица High Street Kensington.

Даяна води синовете си в McDonald’s, за да хапнат Биг Мак с пържени картофи и Кока Кола, за ужас на съпруга си принц Чарлз, който си пада по здравословното хранене.

Даяна настоява тя и децата й да чакат като всички останали на опашка, за да се повозят на люлките и другите съоръжения в атракционния парк Thorpe Park.

През 80-те години, когато в Лондон всички се страхуват от появилите се по това време ХИВ и СПИН, Даяна отива в клиника и се ръкува с болните.

Даяна не се интересува от общественото мнение, според което мъжете, с които има връзка, след раздялата си с принц Чарлз, са неподходящи за майката на бъдещите престолонаследници.

Даяна посещава размирна Ангола, противно на съвета на британските министри и се снима в минирано поле. Нейната кампания срещу мините (включително българските мини), води до международен договор за забраната им.

 

 


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.

Снимка: slagheap under Creative Commons Licence.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *