Нели Димитрова: Осъществявам мечтите си

Neli


Разходки из Лондон
 представя предприемчиви българи в Лондон. Срещаме ви с Нели Димитрова пише CV-та и мотивационните на много българи, които търсят работа във Великобритания. Нели разказва за идването си в Англия и началото на своя бизнес.

За първи път видях Лондон като турист. Веднага се влюбих в града, в неговата енергия, цветове и в това, че всеки ден може да е различен и изпълнен с нови запознанства и усещания. И си казах, че независимо какво ще ми коства, аз трябва да дойда тук и да остана. Че точно на такова място съм искала да живея и да се развивам. И че ще мина през каквото се наложи, за да успея и да изградя бъдеще в метрополиса.

Преди да дойда в Лондон обаче работих на пасажерски кораб в Средиземно Море. Приятно ми е да комуникирам с хората, да им помагам да получат добро обслужване, да намерят това, което търсят, било то покупка или услуга, и да ги оставя доволни, и желаещи да се завърнат отново при нас. Затова от 8 години работя все в сферата на клиентското обслужване.

Вече повече от 3 години живея в Англия, и в частност Лондон. Работа веднага намерих. Работила съм доста неща в Лондон. И нещата стават все по-добре с изминаващото време. До скоро бях Customer Service Assistant на Wembley Stadium, където срещах хора от цял свят и участвах в най-различни събития.

Мисля, че човек не трябва да спира да търси подоброто и да иска да се надгражда и развива. Няма да забравя, когато близка позната в началото ми каза, че мога да забравя скоро да започна хубава работа. Не ми пречи, за мен няма срамна работа… Но може би точно това ме надъха да не се отказвам и да направя така, че нещата да се случат много по-бързо и аз да работя това, което искам. И ето така, след по-малко от година работех в офис и то за много добра компания.

Сблъсквала съм се с хиляди трудности тук, но нито една от тях не е успяла да ме пречупи и откаже.  Мислила съм и хиляди пъти за прибиране в България. Все пак тя е моята родина, там е моето семейство и моите приятели. Но после, когато си помисля колко много неща мога да постигна тук, и колко малко там. И че в България трудно мога да живея по начина, по който искам… Бързо се отказвам.

Идеята за това да пиша автобиографии (CV-тасе зароди преди повече от година. Мой познат ме помоли да напиша неговото СВ и аз го направих повече от добре. Той веднага успя да си намери добре заплатена работа. И  точно  това  ме накара да изкарам кратък курс за това как се пишат автобиографии (CVs), мотивационни писма (Cover Letters), лични изявления (Personal Statements. Това още повече затвърди знанията и уменията ми в тази област. Вече имам малко повече  от година опит с всичко това. Зад гърба ми са хиляди познанства и доволни клиенти и истината е, че ми се налага все по-рядко да пускам обява. Вече работя главно от препоръки на мои бивши клиенти.

Има български къщи в Лондон, в които съм правила автобиографиите на всичките хора в къщата (а вие сами можете да се досетите понякога колко висок може да е броят на обитателите на една къща). За мен тази работа преди всичко е удоволствие, защото ми предоставя възможността да се срещам с нови хора постоянно, да завързвам познанства и приятелства, някои от които вярвам, че ще си останат до края и ще се затвърждават все повече през годините. Работата ми с българи ме накара да видя и да опровергая всеобщото мислене, че няма свестни българи. Защото аз лично, покрай работата си, съм се запознала с много добри и интелигентни хора, с които продължаваме да поддържаме връзка и да си помагаме с каквото можем и до ден днешен. И аз съм безкрайно благодарна затова.

Лондон е един уникален град, който крие невиждани възможности за всеки един от нас. Не мисля да се разделям скоро с него. Бих се радвала да успея да изградя успешна кариера тук и вярвам, че местата и хората, които срещаме всеки ден в този град, са точно тази предпоставка за успеха. Знам, че тук мога да имам бъдещето, което искам, и вярвам, че с всеки един е така. Желая успех на всички вас и бих искала да ви кажа едно – никога не се отказвайте от целите и мечтите си и най-вече не спирайте да се борите за тях. Защото без борба нищо не става.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *