Pimm’s за лятото

Наближава лятото. Затова разказваме за лятната напитка на британците – Pimm’s.

Pimm’s e напитка за слънчевите дни в градината. Свързва се също с тенис турнира Уимбълдън и конните надбягвания в Аскот, както и приятелски компании в пъбовете през лятото.

Първоначално чужденецът е впечатлен от краставицата, която плува в каната, от която всички си сипват. После, интересен е цветът на напитката, както и отгатването на останалите плодове в нея.

Напитката е изобретена от някой си господин Джеймс Пим (James Pimm) през 19 век. Той имал бар за стриди (oyster bar) в Лондон. Любопитното е, че днес баровете за стриди не са популярни в Лондон, така както напитката, която господин Пим за първи път предложил на клиентите си.

Какво има в коктейла, който носи името на господин Пим?

Коктейлът се прави от алкохолната напитка Пимс (Pimm’s), която се продава в магазините като отделен продукт.

pimm's cup

В съотношение 1 към 3 към алкохолът се прибавя лимонада (или тоник, ако не искате да е много сладко). После подправките.

Подправките включват парчета краставица, както и кора от портокал, смачкана мента, и няколко ягоди. Ако ви се намира лимон, може да прибавите сока му.

Някои слагат също и ябълка. Други пък вместо лимонада слагат просеко, така става още по-силно и щастливо.

Не забравяйте да изстудите напитката поне 1 час в хладилника преди да я поднесете в кана.

Наздраве!


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.

Снимки: Daniel Rossi и Christian Heilmannunder Creative Commons Licence.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *