Подарък за рождения ми ден от Cosmopolitan UK

cosmopolitan1

Както много други неща, които те сполитат в Лондон, и това се случи съвсем неочаквано. Един следобед преди няколко месеца си стоях зад компютъра и подготвях поредния моден блог пост за Balgarka.co.uk, когато получих покана по имейл. Поканата бше да участвам във фотосесия и да споделя „Признание” с читателите на Cosmopolitan UK. Трябваше обаче бързо да реша – мероприятието се случваше на следващия ден.

Веднага казах „Да” без да го мисля и дори запазих ред за един от първите възможни часове – в 10 сутринта! Избрах ранния час, за да съм сред първите момичета, които снимат, а екипът да не е изморен или отегчен. А и донякъде, за да нямам време да рaзмисля.

Фотосесията

На следващия ден станах рано, за да имам време да се разсъня и подготвя. Избраното от Cosmopolitan място за снимки се оказа добре познатият ни Bar 90 – на 5 мин. от вкъщи. Тези от вас, които са идвали на нашата разходка в Hackney Wick, вероятно си спомнят онзи бар, покрит в графити отвън и отвътре, който посетихме в началото на обиколка ни.

В момента, в който пристигнах, ми подадоха един стол и гримьорката веднага започна да подготвя лицето и косата ми. Целият екип забързано обикаляше насам-натам, а в заведението започна да се събира опашка от момичета, очакващи техния ред за снимки.

Половин час по-късно аз и още няколко момичета заедно със снимачния екип бяхме навън из квартала в търсенето на  най-подходящата стена с графити, срещу която да застанем. Фотографът действаше много професионално и ме окуражи да пробвам различни пози. Цялата идея беше да изглеждам естествено и „като себе си”. Е, това беше лесно за мен!

След снимките едно от момичетата от екипа на Cosmopolitan дойде при мен за кратко интервю, в което трябваше да споделя забавно „Признание”. Разбира се, нямах никаква идея дали ще публикуват точно моето признание. Снимките трябва да се получат добре, историята да е достатъчно интересна и да съвпада с тона на списанието. Казаха ми, че ако излезе, ще е най-рано в някое от пролетните издания.

Това нямаше значение. Току-що стайлингът и гримът ми бяха направени от гримьорката на COSMOPOLITAN и бях прекарала няколко часа в снимки. Преживяването си заслужаваше.

Януарския брой

В дните преди Коледа една приятелка, с която се запознахме покрай работата по блогове ни в Лондон, ми изпрати съобщение по Twitter, че току-що ме е видяла в новия брой на списание Cosmopolitan. Публикували са ме! Точно на време за рожден ми ден през януари! Ако ви попадне януарският брой на списанието, разгърнете на страница 154.

Признанието

Изгубени в превода:

Когато се преместих в Лондон преди 5 години, бях научила съвременния английски предимно от американски филми и ТВ програми. В продължение на месеци, когато някой ми кажеше „You alright?” като поздрав, аз си мислех, че нещо не е наред с външния ми вид. Всеки път си мислех, че имам петно на дрехата или вадех огледалото си да проверя за размазано червило…

                                                                 Любка, 33 години. Моден блогър, Лондон

cosmopolitan2


Рубриката Модата в Лондон се води от Любка Хенри.

Lubka

Любка Хенри живее в Лондон от 2010 г. Занимава се с графичен дизайн, онлайн маркетинг и пише за мода. Води лайфстайл блог, в който разказва за живота на една българка в големия град: The Blog of one Balgarka.
Любка и нейният съпруг Робърт се преместиха да живеят в България, но все още често пътуват до Лондон по работа. В момента отварят първия по рода си ауторизиран магазин в България за продукти и оборудване за приготвяне на жива бира в домашни условия.
Ако и вие цените доброто пиво, можете да ги подкрепите: на сайта им или във фейсбук.

На нашия блог Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от блога ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *