Покана: Вечните приятели на България в Лондон

Здравейте, приятели!

През януари тази година група българи проведохме среща с лондонския нигериец Алекс Ома Пайос, който ни разказа за спомени от следването си във ВИТИЗ в София през 80-те години. С този разговор започна новата ни инициатива за срещи между българи и лондончани, която нарекохме “Вечните приятели на България”.


Каним ви на следващата среща. Тя ще е с англичанина Кристофър Бъкстън, който е бил учител по английски в Бургаската езикова гимназия през 70-те години на миналия век, а днес – автор на романи, в които преплита английската с българската история. Крис е също преводач от български на английски език и наскоро издаде сборник със свои преводи на едни от най- известните български поетични творби.

Водещи на разговора са: Боримир Тотев – програмен координатор в Pushkin House, и Бойко Боев – автор на сайта Разходки из Лондон.

На нашите събития ще пробвате чудните домашно правени хлябове на Адриан Апостолов, поръсени с български подправки и мед.

Заповядайте!

Място: MAYDAY ROOMS, 88 Fleet Street, London EC4Y 1DH
Време: 2-3:30 часа, събота, 17 март.

Събитието е безплатно, но всеки който има възможност, нека подкрепи тази инициатива за връзки между българи и англичани и опознаване на България и Англия.

Поздрави!

Бойко и Деси

Ето и допълнителна информация за Адриан Апостолов. Адриан е пекар от 2010 г. Съосновател на Работилница за традиционен хляб „Топлата Фурна” в гр. Стара Загора. Интересът му през годините главно е бил насочен към хляба с дива мая или, както още е познат в България, хляб с квас. Участвал е в национални и международни събития и е специализирал във Франция. Откакто живее в Лондон практикува пекарство, докато работи в Британската библиотека, Bread Ahead Bakery and School на Borough Market, където e асистент и учител в разнообразните класове, които училището предлага.

Ще говорим с Крис на английски, така че доведете свои приятели, които не знаят български, но имат интерес към България.

Ще ви бъдем признателни, ако споделите тази покана с ваши приятели в Лондон. Записвания за събитието и повече информация – тук.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *