Полицията на Лондонското сити

Лондонското сити е независимо от Лондон в много отношения. Едно от тях е полицията на Ситито (The City Police). Тя е различна от полицията на Лондон – The Metropolitan Police. По този начин в Лондон има две отделни полиции.

Няколко от особеностите на The City Police са:

The City Police e създадена през 1839 г. (The Metropolitan Police съществува от 1829 г.).

The City Police оперира на територията на Лондонското Сити, където има три полицейски управления.

The City Police е съставена от около 1200 полицаи, а The Metropolitan Police – от над 30 хиляди. Тези 1200 полицаи се грижат за сигурността на половин милион души, които работят в Ситито.

Полицаите от The City Police имат униформа с позлатени копчета и позлатени емблеми на шапките, както и ленти на червени и бели карета на ръкавите и шапките (вижте на горната снимка).

Полицаите от The City Police са последните олимпийски шампиони по теглене на въже (на английски tug-of-war). Титлата им е от 1920 г., когато се провежда последната олимпиада със състезания по теглене на въже.

 

В събота, 11 ноември, ще участваме в процесията по встъпване в длъжност на новия кмет на Лондонското сити. Заповядайте. Подробностите са в поканата.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.

 Снимка: Gordon Joly under Critative Commons Licence.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *