Postman’s Park за хората с големи сърца

В Лондонското сити, недалеч от Музея на Лондон, се намира Postman’s Park, буквално, Пощальонският парк.

В този малък парк е разположен паметник, който няма да видите на други места по света.

Става дума за Memorial to Heroic Self Sacrifice – Мемориала на геройската саможертва, който почита обикновени хора, пожертвали живота си, за да спасят някой друг.

Мемориалът, открит през 1900 г., се състои от 120 плочи. Всяка плоча посветена на отделен човек, геройски отдал живота си.

Плочите са красиви и разнообразни, запазили духа на времето, когато са поставени.

На горната плоча от времето на кралица Виктория е изписано името на Мери Роджърс, стюардеса на кораб на име Стела. На 30 март 1899 г. корабът потъва. Мери дава своята спасителна жилетка на пътник и така “доброволно” губи живота си.

На малкия Пощальонски площад в Лондонското сити човек е обграден от духовете на добри хора и като чете техните имена и геройства, става по-добър.


На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук – натиснете тук – или в Туитър – натиснете тук.


Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.


Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *