Светла: Моята любима учителка се казва Евелина Григорова

Svetla

“Любимата ми учителка беше учителката по английски език в Хуманитарната гимназия “Кирил и Методи” в Бургас. Казва се Евелина Григорова. Харесвам я, защото беше различна, в сравнение с всички останали учители, преди и след това. Беше много отдадена на предмета, който преподаваше. Много ентусиазирана. Правехме неща, които бяха много повече от изискванията на програмата. Учехме песни на английски. Дори самата тя ни пееше, което за мен беше много различно. Беше съвсем обикновена, земна жена от Павликени, беше дошла в Бургас със съпруга си, който преподаваше по немски. Тя беше завършила Великотърновския университет. Заради нея избрах да уча Английска филология във Велико Търново. Ако не беше тя, сега нямаше да съм тук. Никога не съм искала да дойда във Великобритания, повече ме влечеше Америка, не знам защо.

Не сме се виждали с нея от много години. Преди гимназията бях учила френски, а не английски език и първият ни урок беше за транскрипцията, което ми се стори много трудно. Спомням си, че се прибрах вкъщи, отворих си тетрадката и почти щях да заплача, защото ми изглеждаше много трудно и че няма да мога да го науча. Впоследствие се оказа, че по-лесен и логичен език от английския няма. Тя направи това за мен.

Ако г-жа Григорова дойде в Лондон, бих й показала Британската библиотека, заради книгите в нея. Нейната отдаденост към предмета й не съм виждала при друг преподавател, нито преди нея, нито дори сред преподавателите си в университета.”

Освен на този сайт, всеки ден споделяме истории за Лондон и българите в Лондон във фейсбук групата ни Разходки из Лондон. Специални новини за групата ни за разходки, както и за събития в Лондон споделяме чрез Бюлетин. Може да ни следвате също в Twitter @walklikeahuman и в Instagram @London4Bulgarians.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *