The Tweed Run

6430108287_1c760e21c0_b

Всяка година The Tweed Run, лондонско шествие на велосипедисти, тръгва от Trafalgar Square и приключва в квартал Bloomsbury. Всички участници са облечени в Tweed по мода от 20-те и 30-те години на миналия век. Екипите включват tweed jackets (сака) и tweed plus-fours (три-четвърти панталони). Велосипедите са ретро също.

Улиците на Лондон стават декор на филми от рода на Завръщане в Брайдсхед.

Всеки може да си направи снимки с колоритните велосипедисти по маршрута им, на местата, определени за пиене на чай, пикник в парка или на партито в Bloomsbury Ballrooms в West End, за което трябва да си купите билет.

Ето видео от 2014 Tweed Run London


На 14 май, неделя, ще се разходим в квартала, в който е роден и е живял Чарли Чаплин. Ще видим родната къща на Чарли и ще посетим няколко места, известни от неговите филми. Заповядайте! Ето поканата.


На нашия блог Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от блога ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук. Натиснете тук.

Снимка: Teresa Stokes under Creative Commons Licence.


 

Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *