За нас

Уеб страница на Бойко Боев и Десислава Дякова.

Мисия
Нашата мисия е да направим Лондон и британската култура познати на българите, особено на българската диаспора във Великобритания. Нашата цел е българската диаспора да участва пълноценно в обществения живот на британската столица. Нашите истории на сайта и разходки из Лондон спомагат за обогатяването със знания, размяната на опит в адаптацията и идеи за проекти как да направим българите видими във Великобритания.

История
През есента на 2013 година започна първата ни дълга разходка. Една неделя се събрахме пред метрото в Woolwich, откъде тръгнахме по Capital Ring, туристически път, който продължава 125 км. и прави пълна обиколка на Лондон. Вървяхме по 8-10 км. всеки път. Всяка следваща разходка продължаваше от края на предишната. Обиколката ни приключи в началото на 2015 година и оттогава се събираме и правим разходки из непозната част на града.

През 2015 година избрахме да вървим по Thames Pаth, път, който разделя лондонската част на река Темза на осем маршрута по 10-12 км. Започнахме обиколката през февруари и я приключихме през декември. Научихме много за Лондон и лондончани, докато вървяхме по основния път на града през вековете.

През 2016 година сме замислили да извървим каналите, изградени по време на Индустриалната революция, за да свързват река Темза с вътрешността на Лондон и със северната част на Обединеното кралство, където са се намирали фабриките за преработка на суровините, които са пристигали с кораби от цял свят.

Описание
Повечето хора в групата са българи, които са дошли по различен повод в Лондон и имат различен опит в този град. Тези, които не са българи, са партньори на българи или хора, които проявяват интерес към България и българите.

Събира ни желанието да открием във весела и приятелска компания многобройните паркове и музеи в Лондон и да направим сме българско общество, което е насочено към общуване с лондончани и Лондон.

Вестник Капитал е първата медия, която представи нашия проект: Мисия (в) Лондон

Варненският вестник Народно дело разказва за Разходки из Лондон: Варна и Лондон – двупосочно обвързани на 23 ноември 2015 г.

Представяне на „Разходки из Лондон“ в „еМисия България“ на Bulgarian International Television, 4 януари 2016 г.

Представяне на „Разходки из Лондон“ в програма Хоризонт на Българското национално радио, 8 януари 2016 г.

Представяне на „Разходки из Лондон“ в сайта Truestory, 1 февруари 2016 г.

Представяне на „Разходки из Лондон“ в Melange bulgaren – блогът на българите в Австрия, 3 февруари 2016 г.

Разказваме за инициативата на „Разходки из Лондон“ да раздаваме мартеници в Кенсингтън гардънс в „еМисия България“ на Bulgarian International Television, 29 февруари 2016 г.

Представяне на „Разходки из Лондон“ в сайта Lifebites, 23 март 2016 г.

Да откриеш Лондон, представяне на „Разходки из Лондон“ в сайта Egoist, 20 април 2016 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *