Гастрономическите удоволствия на Лондон

 

 

Една от забележителностите на Лондон са неговите ресторанти. 

 

Традиционни британски ресторанти

 

Няма как да не останете впечатлени за цял живот от посещение в The Churchill Arms в Нотинг Хил, гастро пъбоветеили на закуска или следобеден чай в Savoy, The Wolseley или Fortnum & Mason.

 

Етнически изкушения

 

Ако сте пътешественици по душа, в Лондон можете да опитате храна от всяка част на света, благодарение на етническите ресторанти. Конкуренцията им прави достъпа възможен дори за гостите с по-скромни финансови възможности, а качеството, стила и обслужването на най-скъпи и изискани етнически ресторанти в Лондон е дори над това, което може да откриете в страните, откъдето е кухнята и готвачите, ако съдим по това, че имат Мишлен звезди.

 

 

Мишлен звезди

 

В България няма все още нито един ресторант с Мишлен звезда, а само в Лондон има 71 ресторанта с Мишлен звезди. Причината за огромния брой Мишлен ресторанти в Лондон е, че в британската столица живеят много истински ценители на храната. За да задоволят интересите им, ресторантьорите се конкурират непрестанно с иновативни ястия, изработени с прецизност и креативност. 

 

Ресторанти с изглед към Темза

 

Темза е един от чаровете на Лондон. Затова има много ресторанти с великолепни гледки към Темза. Вечер те са сред най-романтичните места на града. 

 

Фермерските пазари

 

Разходете се из Borough Market или дори в кварталните фермерски пазари и ще се потопите във вълнуващо гастрономическо приключение. Продавачите са производители на какви ли не вкусотии, в които са сложили талант и сърцатост. 

 

Рай на веганите и вегетарианците

 

Лондон е също така рай за любителите на вегетарианска и веган храна. Много креативните Mildreds  или The Gate показват, че вегетарианската храна може да бъде също толкова вълнуваща, колкото и местната.

 

Бъдете любопитни и в Лондон ще откриете непременно вашето гастрономическо удоволствие, за което ще си спомняте дълго. Добър апетит!

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.