8 шеги за Брекзит

 

Три дни преди Борис Джонсън да стане лидер на Консервативната партия в Лондон се проведе многохилядна демонстрация под лозунга: "Не на Борис, да на Европа". Солидаризирайки се с участниците, ние споделяме няколко любими шеги за Брекзит.

1. “Казват, че ще трябват 10 години, за да се подобри икономиката след Брекзит. Това не е справедливо. Повечето хора, които гласуваха за Брекзит, ще са покойници тогава.” Гари Линекер

2. Брекзит е подобно на англичанин, шотландец и ирландец да отидат на пъб и когато англичанинът реши да си ходи, да очаква шотландецът и ирландецът да го последват.

3. “Брекзит е моментът, когато Великобритания в пияно състояние, по грешка, изтри Европа като приятел във фейсбук.” Лео Карс

4. “Брекзит е като да се изпикаеш в средата на стаята, защото искаш да ти обърнат внимание, а след това се оплачеш, че мирише.”  Мат Абът

5. "Не се страхувам за Брекзит – няма да изгонят всички европейци от Великобритания. Това би означавало да искат и кралското семейство да напусне. Бих искал да съм на този ферибот." Кристиан Шуте Ло

6. Британците са късметлии. Преди Брекзит Европа беше виновна за техните проблеми. Сега е Брекзит.

7. Преди британците досаждаха на Европа, за да влязат в Съюза, а сега - за да го напуснат: Британците се държат като котки.

8. След Брекзит филмите с Джеймс Бонд ще са с 30% по-дълги, заради допълнителните сцени с паспорта му на европейските граници.

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.