Dad jokes и смешки за коронавируса

Един популярен израз в Англия е dad joke - буквално - таткова смешка. Така наричат кратките - обикновено от едно изречение - смешки, които според стереотипите подхождат да бъдат казвани от бащи, т.е. не са нецензурни и не предизвикват негативни реакции. Обаче за това са малко тъпи за някои (младите, например).

Моите колеги редовно изпращат dad jokes на шефа ни, който е баща на две момичета, и обикновено в четвъртък той споделя с нас любим свой dad joke. Днес той ни каза следната смешка за татковци: "Защо щъркелът стои на един крак?" "Защото, ако си вдигне и двата крака, ще падне".

В интернет може да намерите много dad jokes. 

Заради коронавируса по-долу споделям смешки, които прочетох през последните дни във туитър. (Преведох ги, за да са ясни на всички.)

"ISIS: Съобщаваме със съжаление, че уволняваме нашите атентатори самоубийци, поради липса на достатъчно големи тълпи навън.

"Не ходи на пъб. Не се срещай с приятелите си. Не носи вкъщи инфекции. Честно да ви кажа, Борис Джонсън звучи вече като приятелката ми."

"Заради коронавируса аз и баща ми споделяме една работна маса - той е космически инженер и в момента участва в конферентен разговор за прототипи на космически двигатели, а в това време аз рисувам гъска."

Видео с човек, който отговоря на въпрос дали предпочита по време на коронавируса вариант а) да се самоизолира със съпругата и детето си или вариант б) . . .  но преди още да е чул вариант б) мъжът отговоря, че предпочита този вариант.

 

 

"През 2019 г. "учи иначе няма да си намериш друга работа, освен в някой супермаркет." През 2020 г. "най-сигурната работа в страната е тази в супермаркета."

"Не казвам, че е лошо панически да се купуват ориз и макарони, отбелязвам само, че в Китай и Италия тези продукти не помогнаха на хората"

"Ох, иска ми се да е януари отново и всички да се страхуваме от атомна война."

"Ох, иска ми се да е отново 2019 г. и най-големият проблем да е Брекзит." 

Видео, показващо как британското правителство се опитва да спре коронавируса

 

 

Изображението на снимката не ви ли прилича на коронавирус?

Този картина и картината на снимката в началото на текста видях в лондонски магазин. Помислих, че художникът е решил да изобрази коронавирус. Засмяха се на въображението ми. Явно съм започнал да виждам вируси къде ли не.

Споделете под този текст в нашата страница във фейсбук смешки, които сте научили наскоро.

Автор: Бойко Боев* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.