Български рози красят лондонския квартал Бромли

Вдъхновени от успеха на градинката с рози дамасцена на Голдън Скуеър, посадени в централния лондонски район Сохо от българите в Лондон, като подарък за Лондон, през 2023 г българи от район Бромли в южен Лондон създадоха инициативен комитет за посаждане на рози в Бромли. 

 

Общината предостави място за българските рози в административния център на района в Queen’s Garden, която отбелязва посещението на кралица Елизабет II в Бромли. 

 

Близо 90 българи се включиха в акцията за събиране на пари за закупуване на рози и посаждането им на 1 октомври 2023 г.

 

 

 

Общината в Бромли отбеляза нашето събитието с публикации в местните медии. По този начин българите в Бромли направиха забележим своя принос в икономическия и културен успех на квартала и Лондон.

 

 

През пролетта на 2024 предстои парти на българите от Бромли до розите в Queen’s Garden, на което ще поканим своите съседи, колеги и приятели, за да покажем розите и разкажем за нашите успехи и за българската култура. Тогава ще поставим и табела, че розите са подарък на българите от Бромли за Бромли. Табелата ще е на няколко метра от табелата, отбелязваща посещението на кралица Елизабет II в района. 

 

Снимки и текст: Бойко Боев* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.