В Лондон с Йорданка Христова

Благодарение на успеха на Wild Rose Festival (фестивала “Дива Роза”), който се провежда всяка година през март в Лондон, Ива Ангеличева – директор на фестивала – е сред най-забележителните млади българи в британската столица. В момента Ива подготвя концерт на Йорданка Христова, който ще бъде на 10 май в залата на Salvation Army на централната Оксфорд Стрийт в Лондон.  

Поканихме Ива да разкаже за този концерт, тъй като разбирахме, че събитието ще е уникално.

Гледах интервю на Йорданка Христова по телевизията и останах впечатлена от нейната топлина. В един момент певицата обяви, че ще прави прощално турне по света. Не стана ясно дали то ще включва и Лондон, затова побързах да й се обадя с предложение да организирам този концерт. 

Йорданка Христова е интелигентна и харизматична жена. Тя е естествена; при нея няма ''звезделеене'', макар че е една от най-големите български звезда. Такова е и поведението й на сцената и затова публиката я чувства близка. Много се радвам, че тя ми гласува доверие за прощалния й концерт в Лондон. 

За първи път организирам прощален концерт. Преживяването ще е различно от това на предишните събития, които съм организирала, като театрални постановки или Wild Rose Festival, на който са гостували Мария Илиева, Любо Киров, Деси Добрева, трупата на Нешка Робева. Хората в залата ще присъстват на уникална среща с забележителна българска звезда и очаквам, че тя ще почувства признателността на публиката.

Благодарение на Ива Ангеличева, Йорданка Христова сподели пред сайта Българи в Лондон своите вълнения преди концерта в Лондон:

“Когато правиш прощален концерт, трябва да покажеш най-доброто, защото няма да имаш друга възможност да го направиш. Концертът е под надслов "Моят път - любов!", защото искам да споделя на моите фенове моята история, да им разкажа нещо, което не съм им казвала досега. 

На концерта ще изпълня и последната си издадена песен, която се казва"Любовта е пътят на живота", включена в последния ми албум  ''Влюбена в живота". Първите 100 човека, закупили билети, ще го получат безплатно към билета си с автограф от мен, а останалите ще могат да закупят в залата. 

След концерта ще остана и ще се снимам с всички, които искат. Аз обичам да съм сред феновете си."

Ива Ангеличина участва и в организацията на фестивала в Сохо на 19 май, посветен на българската култура. Повече за фестивала, прочетете ТУК

    Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.