Илин Илиeв: Творец с много таланти

Ваня Ковачева представя участниците във Фестивала на българската култура в Сохо на 19 май 2019.

Роденият в Пловдив, Илин Илиев, е творец с разнообразни таланти. Освен, че свири буквално на всичко, той композира и танцува. Завършил е музикалното училище в Пловдив с класическа китара и Пловдивския университет с поп и джаз изпълнителско изкуство.

Ето какво каза Илин за читателите ни и гостите на фестивала в Сохо:

На сцена съм от малък, идвам от музикална фамилия. Изявявал съм се като китарист, певец, танцьор, актьор и отскоро имам нова любов-кавала. Участвал съм в хорови ансамбли и опери в България, Германия, Франция, Испания, Португалия, а вече и в Англия. Композирам. Интересите ми са насочени към множество стилове музика като силен акцент са българските мотиви в комбинация с модерното звучене. Създавам музика на момента, включвайки бийтбокс, китара, бас, кавал и глас.

Реших да участвам в Българския фестивал в Сохо на 19 май, защото инициативата да запознаем лондончани с българската култура е прекрасна. Радвам се да допринеса като творец за това.

Ще изпълня кавър версия на Prince, мой любим изпълнител. Песента се казва Musicology. Любима песен от детството ми и внася страхотно настроение с раздвижения си ритъм.

Втората творба ще бъде авторска “Пробуждане”. Има няколко стила комбинирани в това парче, включително модерното трап звучене + български фолклор. И придава доста революционно настроение.

За повече от Илин, абонирайте се за неговия You tube канал: https://www.youtube.com/watch?v=9WPQ6QiUi38 

или го последвайте в Instargam.

 

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.