Николай Кръстев и неговата гайда направиха оригинален нашия фестивал

Ваня Ковачева представя участниците във Фестивала на българската култура в Сохо на 19 май 2019 г.

Тъй като британците познават гайдата, много искахме на нашия фестивал да има българска гайда. Благодарим на Николай Кръстев и неговата гайда за това, че направиха от фестивала ни празник, който впечатли небългарската аудитория с оригиналността си.

Николай свири на гайда повече от 15 години; завършил е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Той е в Лондон от няколко месеца и затова все още е зает с типичните за всеки новодошъл трудности.

 

Николай с радост прие да се включи във фестивала, защото искаше да покаже на лондончани богатството и красотата на българския фолклор. Той изпълни няколко традиционни гайдарски мелодии.

 

Снимки: Иво Иванов и Цветан Ливолски.

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.