Пламен Хандаров стана шампион на Лондон по културизъм и световен шампион

Преди три години се запознахме в Лондон с Пламен Хандаров и го представихме на нашия сайт като "най-мускулестия българин в Лондон".

Роденият в Ямбол Пламен, който живее със семейството си в Лондон, продължава да печели награди по културизъм. Наскоро стана световен шампион, а в момента се подготвя за престижното Mr. Universe.

Впечатлени сме от Пламен не само заради наградите, а и най-вече заради дисциплината и всеотдайността му, които са вдъхновяващи. Надяваме се разказът на Пламен да вдъхнови и вас.

Ежедневието ми е доста натоварено. От понеделник до сряда работя на две места. През деня тренирам като личен треньор на няколко човека в залата, след това тренирам аз, а през нощта работя като Protection Master в лондонското метро.

Преди години работих всеки ден в метрото, но вече не се налага това. Сега от четвъртък до неделя работя само в залата. Вечер съм съм семейството си.

През 2017 г. спечелих националното първенство на България в категория "Класически културизъм" и се класирах 2-ри на международното състезание Diamond Cup International в Милано.

Тази година се състезавах спечелих шампионата по културизъм на Лондон и югоизточна Англия, станах 3-ти на националното британско първенство, но след това спечелих световното първенство в Белфаст в категория “Класически културизъм”.

В резултат на тези успехи съм поканен да се състезавам на NABBA Mr. Universe, което ще се проведе на 2 ноември. Това е едно от най-старите и престижни състезания в историята на култиризма, датиращо от 1948 г. и печелено от много от най-големите имена в този спорт като Арнолд, Франк Зейн и Стив Рийвс. Актьорът Шон Конъри също се е състезавал в този конкурс в далечната 1953 г., но не го е печелил.

Подготовката за състезанието включва 1 до 2 часа интензивни тренировки с тежести 5-6 пъти седмично плюс 40-50 минути кардио почти всеки ден. Освен това включва строг режим на хранене, така че подготовката не свършва в залата, а продължава и в къщи.  Всичко това в продължение на 16-20 седмици като целта е да се постигне пикова форма в деня на състезанието.

В живота на човек има ограничено време (10-20 години), в което може да развие спортна кариера, след това "прозорецът на възможностите" се затваря. Вече съм на 43 години, но все още се чувствам във физически пик и това ме мотивира да съм толкова активен. Не искам да пропусна този момент.

След 5 години не си представям живота си много по-различен от сега. Дано да мога още ще се състезавам. След 10 години обаче мисля да се поуспокоя: сигурно ще тренирам колкото да се поддържам в прилична форма и мисля да отделям повече време за семейството, за пътувания по света и сред природата.

Прочетете също първото представянето на Пламен Хандаров на нашия сайт, в който той разказва не само за страстта oи към културизма, но и за първите години от живота си в Англия: Пламен Хандаров е най-мускулестият българин в Лондон* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.