Танцов клуб Родолюбие на фестивала в Сохо

Ваня Ковачева представя участниците във Фестивала на българската култура в Сохо на 19 май 2019.

 

За първи път научихме за клуба за народни танци “Родолюбие” от участничката в нашата група за разходки Ани Мишева. Радостни сме, че благодарение на Ани “Родолюбие” танцуваха на нашия фестивал. Освен с динамичната хореография, те впечатлиха публиката с красивите си носии, заради бяха едни от най-сниманите гости на фестивала.

 

 

Ето какво каза ръководителката на клуба за народни танци “Родолюбие”, Десислава Кръстева, за читателите на сайта Българи в Лондон:

 

От баба си съм наследила любовта към фолклора. В четвърти клас ме записаха в паралелка за хореография. След училище следвах също българска народна хореография в Пловдив. В България преподавах танци, в Лондон продължих да правя това. Фолклорът обединява много българи в Лондон.

Клубът създадохме преди две години. Добре работим с общината на Walthamstow и учатваАко харесвате народните танци, можете да последвате танцов клуб “Родолюбие на тяхната фейсбук страница ме редовно в събития в този квартал. Нашите почитатели ни познават от коледни концерти и Гергьовския събор в Лондон.

Решихме да участваме на българския фестивала в Сохо, защото ни харесва общуването с публиката – раздавайки се на сцената, ние се зареждаме с емоции. Радваме се, че допринесохме за представянето на българския фолклор на фестивала.

Ако харесвате народните танци, можете да последвате танцов клуб “Родолюбие на тяхната фейсбук страница

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.