Творби в Пловдив на лондонската графична дизайнерка Антония Тодорова

 

Познаваме Антония Тодорова от разходките ни в Лондон. Отскоро нейн графичен проект беше реализиран в  България - на снимката.  Ние се гордеем с Антония, затова я представяме на читателите на bulgariansinlondon.com.

 

Антония е завършила архитектура в България и графичен дизайн в Лондон, където живее от пет години. Наскоро тя участва в конкурс на организацията “БГ Бъди Активен” за дизайн на оригинални, въздействащи и забавни табели/знаци, които да подтикнат гражданите към по-отговорно поведение спрямо заобикалящата ги среда в България. Нейните табели днес се намират в парка “Лаута” в Пловдив. 

 

 

Ето какво ни разказа Антония - на снимката:

 

Аз уважавам обществени инициативи, които правят хората съпричастни към определена идея. В случая, идеята на конкурса на “БГ Бъди Активен” е, че всички можем да допринесем за това да живеем в по-чиста и красива градска среда. Призивът беше отправен до всички дизайнери, фотографи и творчески хора и аз реших да подпомогна каузата и да се включа от Лондон. 

 

Отне ми две седмици да изготвя своя проект за паркови табелиНаправих подробно проучване на тенденции и изисквания. Исках табелите хем да са красиви, хем да вършат своето предназначение. Добрата визуалната комуникация е много важна - трябва да се забелязват отдалеч, да привлекат вниманието и посланието да бъде лесно за възприемане.

 

Това, че живея в Лондон със сигурност е повлияло по някакъв начин на проекта ми за табели, защото имам чувството, че в британската столица всякакъв тип ориентири и указателни знаци са направени доста интелигентно и разбираемо дори и за хора, имащи затруднения с езика. Също така, от естетична гледна точка, всичко е минималистично, подредено и красиво, което много ми допада.

 

 

В Лондон ме доведе желанието да разширя хоризонта си, да бъда самостоятелна и сама да избирам посоката си на развитие. Мисля, че като цяло да поживееш извън България, в абсолютно нова среда, се отразява добре на характера на човек. 

 

В Лондон опознах по-добре себе си и много от приоритетите ми се пренаредиха. Научих се да се справям с трудностите сама или да помоля за помощ, ако ми се налага. Научих се също, че трябва да слушам повече себе си и да не спирам да се развивам.

 

Много обичам да се разхождам покрай каналите на Лондон. Действа ми много зареждащо и вдъхновяващо. Красиви са, там винаги се случват интересни неща и има интересни хора.

 

Искам да творя в областта на графичния дизайн, да създавам красиви неща за хората и работата да ме радва, защото съм артист по душа. Иска ми се да мога да го съчетая и с архитектурното си образование, но все още проучвам възможностите за това.

 

Представям си, че след 3 години ще съм заобиколена от любимите ми хора, удовлетворена от постигнатото

 

 

Снимки: Атнония Тодорова и екип на Под Тепето

 

На 19 септември организираме онлайн разговор за британското здравеопазване с българката д-р Елена Хилтън, която работи като GP във Великобритания. Разговорът е от поредицата за живота във Великобритания и цели да помогне за адаптацията ни в тази страна. Повече информация ще намерите на https://cutt.ly/TfDTe91

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.