Участвайте в изследване за българите в Лондон

Приятели, всички изследвания на българската диаспора във Великобритания помагат както на нас да научим за себе си, така и на британците да научат за нас.

След като подкрепихме академичното изследване на българи в Лондон, проведено през 2018 г. от български преподаватели от британски и американски университети – може го прочетете тук, ни продължаваме да подкрепяме изследвания на българската диаспора.

С нас се свърза ученичка от лондонско училище, която събира информация за българите в Лондон. По-долу ще научите за нея и изследването й. Моля да отделите 5 минути, за да отговорите на въпросите й.

Здравейте!

Казвам се Рая, на 17 години съм и уча география, социология и икономика в Camden School for Girls, Лондон.

В момента пиша курсова работа по география, в която се опитвам да отговоря на въпроса “Защо се е установила българска диаспора в лондонския квартал Харингей, Лондон и как това влияе на идентичността на този район?

Ето малко повече информация за мен и проекта ми и как бихте могли да ми помогнете.

Родена съм в България и живях със семейството си във Велко Търново до 2014 година, когато се преместихме в Лондон.

В началото много ми липсваше дома ми, приятелите и близките ми. Живеехме близо до баба и дядо и често бяхме заедно преди да се преместим. Също имам много добри приятели в България, с които все още поддържам връзка, чуваме се и се виждаме през ваканциите.

В Лондон всичко беше ново за мен – хората, средата и начина на живот. Не се чувствах много добре в началното училище, беше трудно да намеря приятели и с нежелание се връщах в Лондон след ваканциите в България.

Но днес нещата са различни. В основното училище намерих приятели, харесвам да ходя в училище и с отлични оценки взех GCSEs изпитите си миналата година.

Извън училище посещавам уроци по драма и се надявам скоро да се запиша в агенция и да опитам да се явя на някои кастинги. Обожавам музика, сама се научих да свиря на пиано, също ходя на уроци по барабани.

Мечтая да уча социална антропология в университета Кеймбридж.

Сега се подготвям за A-Levels, които са догодина и този проект ще образува 20% от оценката ми по география. Изисква се да избера метод, да събера данни и да ги анализирам.

Реших да се насоча към българското население в Лондон, защото смятам, че бих могла да събера повече информация, мога да разбера и комуникирам с интервюираните. Изследването ми се фокусира върху лондонския район Харингей, тъй като живея наблизо и намерих публикации, показващи, че много българи живеят там.

Чрез въпросника, който подготвих, бих искала да какви са основните причини българите да живеят в Лондон и по-конкретно в кой определен район на Лондон, както и как са избрали районите си. След като получа попълнените въпросници, ще трансферирам данните в графики и таблици, за да мога по-лесно да анализирам информацията и да достигна до извода на курсовата работа.

Информацията, която получа е анонимна и е единствено за целите на моята работа. Ако имате въпроси, може да се свържете с мен на raialambert2005@gmail.com

Ще ви бъда признателна, ако отделите 5 минути, за да отговорите на въпросите ми.

Линк към въпросника:

https://docs.google.com/forms/d/1t6kgk6jboFtmy7PRIFpiF62cHIo-u2_DvqyvWbUglcQ/edit


 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.