Кристиана Кунева за срещата на лондонски българи за Брекзит

 

Наближава нашата среща с имиграционен адвокат за всичко, което трябва да имаме предвид относно Брекзит и правата на гражданите на ЕС в Обединеното кралство. Срещата, която стана възможна благодарение на инициатива на лондонския кмет, организираме заедно с Кристиана Кунева (на снимката) и британската организация New Europeans, в която тя работи. Поканихме Кристиана да представи себе си и своята организация на всички наши читатели.

New Europeans е създадена през 2013 г., за да подкрепя упражняването от гражданите на ЕС на правата им на свобода на предвижване и защита от дискриминация. Като млад европеец приемам мисията на тази организация като своя собствена. 

Наскоро завърших висшето си образование в Лондон. По време на следването си срещнах много интелигентни и будни хора с различен произход. Те промениха кръгозора ми и заради тях вярвам, че Лондон и Великобритания ще допринасят за положителна промяна в историята на европейския континент.

Първоначално работех за New Europeans в Брюксел. Там се запознах с нейния основател и ръководител Роджър Касалe. Той е бивш британски политик и народен представител от района на Уимбълдън. 

Помагам на New Europeans да организира срещи с различни общности в Лондон. Радвам се, че следващата среща е с българи. Адвокатката, която сме поканили, работи в международна кантора, която специализира в имиграционното право. Тя ще разясни статута на уседналост и кога да кандидатстваме за такъв и ще отговори на въпроси, отнасящи се до Брекзит и промените, свързани с него.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.