Късчета от България: Картина от Бургас

Нашият сайт Българи в Лондон има нова рубрика "Късчета от България". В нея българи в Обединеното кралство, разказват за предмети, които са донесли от България, като спомен за родната страна. Поканени са всички да участват. 

Първият участник в новата рубрика е Станимира Филипова, която пази в Лондон като спомен от България една детска картина:

 

"На 40 плюс години дойдох да живея в Лондон.  Моят роден град е Бургас. Картината с рибките е нарисувана преди 20 години от дъщеря ми. Преди да я донеса в Лондон тя украсяваше офиса ми в Бургас.  От него се виждаше морето. Бях прочела статия за Фън Шуи обзавеждането. Според нея за успех и печалба в помещението трябвало да има рибки и растения с месести листа. Растения имахме много. Оставаше да измисля нещо и с рибите. Поръчах на 4 годишната ми дъщеря да нарисува златни рибки. Сега дъщеря ми е последна година студент в Глазгоу. Мисля, че нейната рисунка ми носи много късмет.  Затова я взех с мен в Англия, както и защото исках да донеса тук шепа от нашето море, което обожавам."

Станимира Филипова продава на английския пазар качествена козметика от българско розово и лавандулово масло.

Сайтът на нейната фирма https://roselavender.co.uk е изработен от дъщеря й, същата която преди 20 години е нарисувала картината със златните рибки.

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.