Късчета от България: Картина от Бургас

Нашият сайт Българи в Лондон има нова рубрика "Късчета от България". В нея българи в Обединеното кралство, разказват за предмети, които са донесли от България, като спомен за родната страна. Поканени са всички да участват. 

Първият участник в новата рубрика е Станимира Филипова, която пази в Лондон като спомен от България една детска картина:

 

"На 40 плюс години дойдох да живея в Лондон.  Моят роден град е Бургас. Картината с рибките е нарисувана преди 20 години от дъщеря ми. Преди да я донеса в Лондон тя украсяваше офиса ми в Бургас.  От него се виждаше морето. Бях прочела статия за Фън Шуи обзавеждането. Според нея за успех и печалба в помещението трябвало да има рибки и растения с месести листа. Растения имахме много. Оставаше да измисля нещо и с рибите. Поръчах на 4 годишната ми дъщеря да нарисува златни рибки. Сега дъщеря ми е последна година студент в Глазгоу. Мисля, че нейната рисунка ми носи много късмет.  Затова я взех с мен в Англия, както и защото исках да донеса тук шепа от нашето море, което обожавам."

Станимира Филипова продава на английския пазар качествена козметика от българско розово и лавандулово масло.

Сайтът на нейната фирма https://roselavender.co.uk е изработен от дъщеря й, същата която преди 20 години е нарисувала картината със златните рибки.

Ако желаете да участвате в новата ни рубрика, пратете снимка на предмета, който ви напомня за родината, както и кратка история за вас, свързана с предмета. Поканете и вашите приятели да участват в нашата рубрика.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Българи в Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.