Покана за фестивал за 24 май в Лондон

Заповядайте на фестивал в центъра на Лондон, посветен на Деня на българската писменост, просвета и култура!

 

Какъв е този фестивал?

Фестивал означава празник, който представя постижения. Нашият фестивал представя български творци в Лондон и техни творби. Подготвили сме програма с участия на музиканти, писатели, актьори и танцьори; щандове с книги на български автори в превод на английски език, произведения от български творци в Лондон, стоки от България, както и дегустация на българска храна.

 

С какво нашият фестивал се различава от другите български събития в Лондон?

Нашият фестивал цели да свърже българите в Лондон с останалите лондончани и покаже нашия принос към богатството на британската столица. Затова доведете своите британски колеги, приятели и съседи.

Нашият фестивал се провежда на място, свързано с българите в Лондон – Голдън Скуеър с централния лондонски квартал Сохо, където миналата година група българи (известна като “групата (за) “Разходки из Лондон”) посади български рози като символ на приятелство с лондончани и постави табелка, че розите са дар за Лондон. Членове на българската група се грижат като доброволци за розите на площада. Елате, за да покажете българска следа в сърцето на Лондон на своите приятели и роднини.

Нашият фестивал се финансира (главно) от дарения на българи в Лондон (членове на групата за разходки). Ние показваме, че заедно можем по-лесно да участваме в живота на Лондон и да оставяме уникални следи в британската столица, които са важни за нашето самочувствие като нейни български жители. Нашата група е отворена за участници – включете се.

 

Кои са организаторите?

Лондонската българска асоциация (London Bulgarian Association) е основен организатор – това е формалното лице на групата за “Разходки из Лондон”.  Освен разходки, асоциацията организира срещи между българи в Лондон и други лондончани, организира посаждането на розите на Голдън Скуеър и представи в Лондонското кметство първото изследване на българи, живеещи в Лондон, направено от самите българи. Гласът на асоциацията е сайтът bulgariansinlondon.com, който разказва за британската култура, историята на Лондон и българите в Лондон.

Съорганизатори са Британско-българското общество (British Bulgarian Society), което е най-старата организация във Великобритания за връзки с България, Българският Сити Клуб (Bulgarian City Club) и компанията Wild Rose Events, която организира всяка година едноименния фестивал с участие на известни творци от България.

 

Как да участвате във фестивала?

1. Запазете си датата 19 май, неделя, от 13 до 17 часа - и поканете своите британски съседи, колеги и приятели.

2. Изпратете свои идеи за организации и институции в Лондон, които искате да бъдат поканени от организаторите на фестивала.

3. Станете спонсори на фестивала.

4. Направете дарение за фестивала:

LONDON BULGARIAN ASSOCIATION

Sort Code 20-12-26

Account No 33784770

 

Връзки с организаторите на фестивала

Телефон: 07588727385

Имейл: event@bulgariansinlondon.com

 

Не забравяйте датата - 19 май, неделя, 13 до 17 часа – и споделете с хора, които ще бъдат подходящи участници.

 

Прочете за нашите проекти:

Български дар за Лондон

Journey to Golden Square

 

 

    Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.