Известните улични пазари в Лондон

В Лондон има много улични пазари. Особеното на тях е, че са специализирани и в различни дни. Разказваме за най-известните:

Borough Market– пазар за храна от къде ли не (включително бюреци, бъргъри с месо от крокодили, зебри или кенгура). Работи всеки ден без неделя. Не е евтино, но затова пък ако имате не просто апетит, а отношение към храната, това е вашето място.

Brick Lane – в неделя там се провежда битак. Всъщност в района има не един, а няколко пазара – освен битака, пазарите са за дрехи, храна, изкуство. Притегателно място за лондонските хипсъри.

Broadway Market – всяка събота в квартал Хакни на този пазар хипстърите се събират да ядат, пият кафе и да се оглеждат.

Columbia Road – неделен пазар за цветя, растения и градински принадлежности на много изгодни цени.

Greenwich – в събота и неделя е пазарът за антики (и храни). Ако искате да си купите нещо за спомен от Лондон, нека е красиво и стилно. На този пазар ще откриете вашето малко “английско съкровище”, което ще ви напомня за дните в Лондон. (Друг подобен пазар за антики е в Bermondsey, който е всеки петък.)

Portobello Road – това са няколко пазара: за антики, за дрехи и домашни потреби, но и за храна и роматници, които харесват Джулиа Робъртс и Хю Грант. На пазар на Portobello Road се ходи в събота.

Spitalfields – всеки ден без събота е пазарът за биохрани, занаятчийски изделия, а в неделя и за дрехи. Ако обичате да шиете, в неделя ще откриете сродни души, които продават изработени от тях дрехи. Станете приятели или съберете идеи.

Covent Garden Market е пазар за занаятчийски изделия, но и бутици; отворен е всеки ден без понеделник.

Camden Lock Market е популярен сред туристите пазар за занаятчийски изделия, а в съседство The Stables Market е пазар за мебели и дрехи, цялата гама от ретро до фетиши. Любимите ни са ретро дрехите, някои от които всъщност са чисто нови, но изработени специално за съвременни любители.

Кой ви е любимият пазар в Лондон и защо?

 

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.