14 причини защо харесваме лондонските музеи

В двора на музея "Виктория и Албърт"

 

1.  Лондонските музеи са уютни. Вътре е топло и спокойно.

2.  Лондонските музеи са огромни и човек може да зяпа цял ден.

3.  В лондонските музеи може да се види целия свят – не само експонатите са от всички краища на света, но и посетителите.

4.  В лондонските музеи човек може да научи за историята на изкуството и разбере историята на света.

5.  Лондонските музеи разказват за експонатите като представят техните истории. Затова музеите са пълни не само с експонати, но и с истории.

6.  Знаете ли, че в лондонските музеи предоставят съдействие, ако искате да изследвате конкретна тема? Може да ползвате библиотеката на музеите. Може да влезете в хранилищата. Може да си уговорите среща със специалисти по тема, която ви интересува.

7.  Кафенетата в лондонските музеи са първокласни.

8.  В лондонските музеи има магазини. Там се продават красиви неща, които вашите приятели или роднини в България и по света ще искат да имат.

9.  Лондонските музеи са “направени” за хора с деца. За децата има дори специални стаи за забавления.

10.  Лондонските музеи са интерактивни. Около вас има често копчета и екрани. Какво ще видите на тях зависи от вас или . . . от вашите деца.

11.  В лондонските музеи може да се запознаете с хора на изкуството. Ще видите как работят на място. Ще бъдете поканени да участвате в онова, което правят. Например, може да бъдете нарисувани. Не само вас да нарисуват върху лист, но и да ви нарисуват лицето като музикант от групата Kiss.

12.  Лондонските музеи са много забавни. Всеки ден се случват различни събития. Може да чуете лекция на Нобелов лауреат или да посетите семинар с изгряваща арт звезда.

13.  В повечето лондонски музеи може да си направите селфи или да снимате.

14. Лондонските музеи са дигитализирани. Затова вероятно ще намерите информация за експонатите пред вас на интернет страницата на музея, в който сте. Може да видите онлайн колекцията преди музея, в музея и след като се приберете вкъщи от музея.

 

Българска диадема от Преслав, направена през 1850 г., представена в колекцията на музея "Виктория и Албърт"* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.