Как да изберете най-добрия продукт в Англия?

shop

 

Кои са най-добрите магазини за хранителни стоки във Великобритания?

Коя е най-добрата пералня, печка, кола?

Коя е най-добрата болница, банка, застраховка?

Можем да прекараме часове в четене на коментари във форуми в интернет и въпреки това никога не можем да бъдем уверени, че информацията там е обективна. Често самите производители организират публикуването на положителни за тях коментари. Не са малко и тези, които целенасочено злепоставят  продукти и услуги на своите конкуренти, макар всяка компания да се грижи за доброто си име, потребителите не могат да бъдат сигурни в информацията от интернет.Най-обективна информация за качеството на продуктите и услугите във Великобритания предоставя Асоциацията на потребителите (The Consumers' Association). Тя е най-уважаваната, независима организация на потребителите във Великобритания с над 1 млн. членове. The Consumers' Association публикува месечно списание, достъпно и онлайн, което се нарича Which?, което съдържа полезна информация за многобройни продукти и услуги, които са тествани периодично.


Всички тестове се извършват от независими експерти на Асоциацията. Резултатите от тестовете показват кои са най-добрите продукти и услуги (застрахователни, банкови, пенсионни), коли, храни, електроуреди за дома и мебели. Списанието Which? е достъпно чрез абонамент, който включва и специализирани списания за най-добри компютри, градинарство, пътувания… Всеки може да се възползва от безплатен едномесечен абонамент.

След това, когато ходите на пазар, ще знаете кои продукти да избирате. Не винаги скъпите продукти са най-добри. Освен това, качеството на продуктите се променя и е важно да проверяваме често какво е състоянието им в момента.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.