Кои са най-добрите супермаркети във Великобритания?

Кои са най-добрите супери във Великобритания, според Which?, изданието на британската Организация на потребителите.

Нека първо разкажа за британската Организация на потребителите (The Consumers’ Association). Тази организация е регистрирана едновременно като благотворителна (charity) и като компания, предоставяща консултации и издател на списания. 

Брандът на организацията е разпознаваем в цяла Великобритания, тъй като нейните тестове на продукти и услуги са независими и са доказали качеството си. 

Производителите използват доверието в бранда Which? и когато са получили висока оценка за качество уведомяват за това своите клиенти. 

Например, на лондонските гари и улици могат да бъдат видяни рекламни бордове със знаците на Which?, които удостоверяват, че тестовете на Which? са показали, че въпросните продукти са най-добри.

Резултатите от тестванията се публикуват в изданията на компанията и най-вече в списанието Which? (в превод Кой? – в смисъл като кой продукт или коя услуга да избера?). 

Списанието Which? има над половин милион абонати. 

Ако държите на качеството, а не единствено на цената, благодарение на Which? може да научите кои са най-добрите перални, хладилници, печки, тостери, телефони и други подобни продукти. 

Ние лично спестяваме много време, доверявайки се на Which?, при избор на продукти във Великобритания. Когато ни трябва нещо, поглеждаме какво са показали тестовете на Which? и отиваме в магазина със списъка на продуктите с високи оценки. 

Това се оказва още по-полезно в онлайн пазаруването, когато нямаме възможност да видим продуктите в магазин. 

Which? провежда и редовни проучвания на мнението на потребителите.  

На проучванията за супермаркети британските потребители е трябвало да отговорят на въпроси за вътрешния вид и обслужването в магазините, за зареждането, за цената и за това колко време се чака на опашка. 

През октомври 2020 г. проучването на Which? подрежда британските супери в следната ранклиста (от най-добри до най-лоши) 

  1. Aldi
  2. Mark & Spencer
  3. Lidl
  4. Tesco, Waitrose, Sainsbury’s – равен брой точки
  5. Morrisons
  6. Iceland
  7. Asda
  8. Co-op

Автор: Бойко Боев* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.