Разходка в Mayfair и St. James

MAyfair (41)

St James's Palace е най-старият дворец в Лондон. Престолонаследникът, Prince Charles, живее зад тази врата от времето на King Henry VIII.

MAyfair (1)
Mayfair е най-богатият квартал на Лондон и на Европа, според Евростат.

MAyfair (14)
Разходката в Mayfair събра много любознателни българи.

MAyfair (30)
Много от участниците в разходките вече са ни приятели, заедно сме изминали десетки километри и сме прекарали часове в забавни разговори.

MAyfair (31)
Всеки път идват нови участници в разходките. Всеки е добре дошъл.

MAyfair (37)
В къща на St James Square е живял император Наполеон III, племенник на Наполеон I Бонапарт. 

MAyfair (60)
На St James's Street се намират няколко gentlemеn`s clubs - клубове за аристократи и джентълмени. В тази сграда е the Whites' - най-старият и най-трудно достъпен за нови членове клуб. Бащата на David Cameron е бил негов председател. Самият David Cameron също е бил член, но е напуснал в знак на протест, че не приемат жени за членове на клуба.

MAyfair (62)
В деня на нашата разходка беше слънчево и топло, подходящо за снимки и за безгрижно наблюдение на лондончани и туристи.

MAyfair (63)

Piccadilly е една от основните улици на Лондон, на нея се намират красиви частни къщи и много забележителности като Royal Academy of Arts, Ritz Hotel, Burlington Arcade, Fortnum and Mason...

Berkley-Square-Teo-Totev-11.10.2016

По средата на разходката седнахме да си починем на Berkeley Square, създаден през 1730 г. и наречен на единия от основателите на американския щат Ню Джърси - John Berkeley.

Прочетете също за нашата Разходка по Savile Row и продължението за местата в Mayfair, които посетихме.

Благодарим на Тео, който направи заглавната снимка. Харесайте неговата фейсбук страница Teo Totev Photography. Сайтът на Тео е http://t-e-o.net

Ако искате да се включите в следващите ни разходки в Лондон, запишете се тук.   Ако сте читатели на този сайт, ви молим да дарите средства за празника на българската култура, който организираме за 24 май, до българските рози, посадени от нас на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо. Даренията ще отидат за наема на площада, за застраховка, за осигуряване на сцена, озвучение, щандове, маси, столове… Вашето дарение ще е знак, че подкрепяте нашата мисия да свържем българите с останалите лондончани и да направим позната българската култура в Лондон. Имената на дарителите ще бъдат споменати на събитието за 24 май. Освен това ще поканим лично дарителите да участват на нашия празник в центъра на Лондон:

Нашата сметка:
LONDON BULGARIAN ASSOCIATION
Sort Code 20-12-26
Account No 33784770
IBAN GB65 BUKB 2021 2633 7847 70

* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.