Разходка в Mayfair и St. James

MAyfair (41)

St James's Palace е най-старият дворец в Лондон. Престолонаследникът, Prince Charles, живее зад тази врата от времето на King Henry VIII.

MAyfair (1)
Mayfair е най-богатият квартал на Лондон и на Европа, според Евростат.

MAyfair (14)
Разходката в Mayfair събра много любознателни българи.

MAyfair (30)
Много от участниците в разходките вече са ни приятели, заедно сме изминали десетки километри и сме прекарали часове в забавни разговори.

MAyfair (31)
Всеки път идват нови участници в разходките. Всеки е добре дошъл.

MAyfair (37)
В къща на St James Square е живял император Наполеон III, племенник на Наполеон I Бонапарт. 

MAyfair (60)
На St James's Street се намират няколко gentlemеn`s clubs - клубове за аристократи и джентълмени. В тази сграда е the Whites' - най-старият и най-трудно достъпен за нови членове клуб. Бащата на David Cameron е бил негов председател. Самият David Cameron също е бил член, но е напуснал в знак на протест, че не приемат жени за членове на клуба.

MAyfair (62)
В деня на нашата разходка беше слънчево и топло, подходящо за снимки и за безгрижно наблюдение на лондончани и туристи.

MAyfair (63)

Piccadilly е една от основните улици на Лондон, на нея се намират красиви частни къщи и много забележителности като Royal Academy of Arts, Ritz Hotel, Burlington Arcade, Fortnum and Mason...

Berkley-Square-Teo-Totev-11.10.2016

По средата на разходката седнахме да си починем на Berkeley Square, създаден през 1730 г. и наречен на единия от основателите на американския щат Ню Джърси - John Berkeley.

Прочетете също за нашата Разходка по Savile Row и продължението за местата в Mayfair, които посетихме.

Благодарим на Тео, който направи заглавната снимка. Харесайте неговата фейсбук страница Teo Totev Photography. Сайтът на Тео е http://t-e-o.net

Ако искате да се включите в следващите ни разходки в Лондон, запишете се тук.* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.