Ronnie Scott`s Jazz Club

Soho

Ronnie Scott`s е най-известният клуб за джаз музика в Soho. Намира се на 47 Frith Street, срещу синия плакет, сочeщ къде е живял Mozart в Лондон.

Ronnie Scott’s Jazz Club отваря на 30 октомври 1959 г. Собственици на клуба са музикантите Ronnie Scott – джаз-тенор саксофон и Pete King – саксофон. В клуба са свирили много от най-добрите музиканти в света като Ella Fitzgerald, Nina Simone, Dianne Reeves, Jamie Cullum, Wynton Marsalis, Madeleine Peyroux, Prince… Там се е състояло и последното изпълнение на живо на Jimi Hendrix на 16 септември 1970 г.

Българският музикант Милчо Левиев е свирил в клуба с Art Pepper, като записват два албума в студиото на клуба през 1980 г. Art Pepper Quartet се е състоял от: Art Pepper - Alto Sax, Milcho Leviev - Piano, Tony Dumas - Bass, Carl Burnett - Drums.

Ronnie Scott

Може да чуете изпълнение на Art Pepper Quartet:

https://www.youtube.com/watch?v=FQJmzfZ2Vmo  
Разходки из Лондон   TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | БЮЛЕТИН | GOOGLE+| MEETUP Ако желаете да участвате в нашите разходки из Лондон, станете член на нашата група Разходки из Лондон, където обявяваме всяко наше събитие.


* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.